dimecres, 21 de gener del 2015

«L’endemà»: diumenge, 25 de gener, a les 6 de la tarda. T'hi esperem!

Hem començat el 2015 amb l’excel·lent notícia que CiU i ERC, per l’exigència i el neguit de la gran majoria sobiranista encapçalada pels màxims representants de l’ANC, Òmnium i l’AMI, finalment han aconseguit arribar a un pacte de gran transcendència política per a desenvolupar les estructures d’estat que són del tot imprescindibles i convocar tots els catalans a escollir, el 27 de setembre, en unes eleccions de caràcter plebiscitari, el nou Parlament que ha de portar Catalunya a la independència de l’Estat espanyol.

S’obre, doncs, una etapa històrica en la qual hem d’aspirar a sumar en aquest acord, molt abans del 27S si és possible, les altres forces polítiques sobiranistes i democràtiques perquè, junts i en plena campanya electoral, fem arribar el missatge alt i clar, que l’única opció real per a esdevenir una societat lliure, digna, progressista, justa i cohesionada socialment és la independència.

Però aquesta gran empresa, com hem vist i patit en les darreres setmanes, no ha de ser solament responsabilitat dels nostres polítics; és sobretot la voluntat i el compromís de tot un poble mobilitzat per a dir prou a l’espoli sistemàtic de la nostra economia i a una corrupció institucional còmplice que l’ha fet possible; prou a les retallades en les prestacions socials que posen en perill l’estat del benestar i fan patir molta gent i, per damunt de tot, un Sí ben gros per a poder donar un futur molt millor a tots els ciutadans de Catalunya, sense distinció de l’origen de naixement, llengua, sexe o cultura religiosa.

És imprescindible que siguem molts els qui ho vulguem, com més millor, perquè el futur comú serà el que decidirem entre tots, tant els qui estem convençuts de la independència com l’única opció de millora, com la dels qui per motius diferents tenen dubtes, pors, en desconfien o encara hi són indiferents i creuen que tot això de la política no fa amb ells.

Per a fer un pas més en la direcció de sumar-hi aquests ciutadans, el proper diumenge dia 25 de gener hem organitzat una sessió de cinefòrum a les 6 de la tarda, a l’Escola Marillac, amb la projecció de pel·lícula L’endemà. La directora, Isona Passola, per mitjà de diàlegs entretinguts i actuals entre joves, planteja de manera senzilla i oberta els dubtes, els sentiments profunds i contradictoris que tenen molts ciutadans com ells sobre la independència, i també alguns convidats coneguts donen respostes molt adients dintre de les seves àrees d’expertesa.

Després de la projecció, és previst que els assistents que ho desitgin puguin fer preguntes, expressin la seva opinió i debatin amb els altres presents.

I a tots els convençuts us volem demanar que ens doneu un cop de mà i vingueu acompanyats d’algun amic, veí, company de treball o familiar que sapigueu que té dubtes sobre la independència i no n’està convençut del tot. Aquest sessió és dirigida a tothom, però la volem dedicar molt especialment a ells, perquè tinguin l’opció de reflexionar i, lliurement, decideixin optar per acompanyar-nos en la causa de la construcció de la nova República catalana.

Equip de Coordinació
ANC- SFxI



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada