dimecres, 24 de desembre del 2014

Més de 600 persones comencen la campanya d’autoinculpacions pel 9N al TSJC

Centenars de persones (més de 600) han respost a la crida de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per iniciar la campanya d’autoinculpacions pel 9N, arran de l’admissió a tràmit de la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega i la consellera, Irene Rigau. Una cua de gent envolta encara bona part de l’edifici del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) per declarar que van votar el 9 de novembre lliurement.

L’objectiu, a més de mostrar la solidaritat amb els representants polítics querellats per permetre que la ciutadania de Catalunya pogués expressar lliurement la seva opinió a les urnes, és el de manifestar la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol. A l’entrada del TSJC, el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, ha explicat “la gent ha d’estar tranquil·la, tot el procés és democràtic i pacífic”. Per la seva banda, el coordinador de la comissió de Sobirania i Desobediència, Andreu Porta, ha afirmat que “cap govern té dret a negar la voluntat dels ciutadans expressada a les urnes”.

Per fer l’autoinculpació, cal portar el document penjat a la web autoinculpacions9n.assemblea.cat per entregar-lo al Jutjat de guàrdia més proper i, en el cas de Barcelona, a la seu del TSJC. Al document, els signants admeten haver participat a la consulta del 9N sense haver estat obligats per cap institució o persona; i denuncien “la manca de garanties democràtiques de l’Estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent”.

L’ANC pretén, a més, que les persones que es vulguin autoinculpar se sumin a les convocatòries que faran les assemblees territorials, per tal que es visualitzi el suport al 9N.

Més informació a autoinculpacions9n.assemblea.cat

#autoinculpacions9n

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada