dimecres, 31 de juliol del 2013

Paradetes informatives del cap de setmana, dies 2, 3 i 4 d'agost

Ja pots venir a signar el teu vot per la independència o a pagar l'autocar per venir amb nosaltres l'11 de setembre al Tarragonès.

Què esperes per a venir a col·laborar-hi?

Divendres, 2: A la tarda, de 6 a 8, mercat de la Sagrada Família (Padilla/Provença)

Dissabte, 3: Al matí, de 10 a 2, mercat de la Sagrada Família (Padilla/Provença)

Diumenge, 4: Al matí, d'11 a 2, a l'avinguda de Gaudí (Marina/Provença)

Junts podem!

La cadena humana: 250.000 inscrits i uns pocs trams per omplir

Entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja és tot ple · Carles Santos i la família de Guillem Agulló enllaçaran el País Valencià i el Principat · Forcadell: 'L'any passat el país es va desplaçar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori'



L’atur té fronteres

"Pel simple fet de travessar els Pirineus es passa d’un estat amb un 25% d’atur (Espanya) a un altre amb un 10% (França)"

Finals de juliol; el mercuri supera els 30º. Som en ple estiu i els mitjans intenten adaptar continguts per parlar de coses fresques. Però avui m’he decidit a escriure sobre “el més important”. No allò que –pel que sovint sento– només ocupa quatre polítics il·luminats que fan cortines de fum per distreure el personal; sinó del que realment preocupa a tots els ciutadans i és el principal maldecap del país als sondejos: l’atur. L’última Enquesta de Població Activa (EPA) ens diu que a Catalunya hi ha 873.000 persones que no troben feina, un nombre insuportable per a qualsevol societat.

Aquesta darrera setmana (per fi) el Parlament va dedicar tot un debat monogràfic a aquest problema, en la seva vessant més dramàtica: l’atur juvenil. Més de la meitat dels joves entre 16 i 24 anys estan a l’atur; i un 17’7% són “ninis”. En el debat hi van intervenir (ja era hora) els líders i portaveus dels principals partits catalans: Artur Mas, Oriol Junqueras, Pere Navarro, Alícia Sànchez Camacho, Dolors Camats, Albert Rivera i Quim Arrufat.

Roca: "La llei de consultes és constitucional, però el TC dirà que no"

L'exsecretari general de CDC recorda a l'Estat que ja va cedir sobirania a Catalunya quan li va permetre un referèndum sobre l'Estatut

L'advocat i exsecretari general de CDC, Miquel Roca, ha assegurat avui al Parlament que la llei de consultes que aprovarà el legislatiu català és constitucional, però que el Tribunal Constitucional dirà que no és així. Roca ha afegit que no li mereix credibilitat l'alt tribunal, després de la sentència que va dictar contra l'Estatut.

Ha recordat que el TC ha respectat articles de l'Estatut andalúsque van ser copiats del de Catalunya, quan en el cas català han quedat anul·lats per la sentència.

dimarts, 30 de juliol del 2013

El president del Constitucional assessorava el PP des del 1992

Pérez de los Cobos està encara més lligat a la formació popular del que fins ara se sabia

El president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, continua sent l’epicentre que no fa parar de créixer la polèmica al voltant de l’alt tribunal espanyol. Noves dades a 'El País', afirmen ara que de los Cobos va assessorar el Partit Popular (PP) des del 1992.

Quan de los Cobos va ser nomenat magistrat del TC davant del Senat, l’octubre del 2010, ho va fer de la mà de la diputada popular Celia Villalobos, que el va proposar. Als membres de la comissió de nomenaments els va cridar l’atenció aquest modus operandi perquè "no era habitual", però tot i així no li van donar importància fins fa pràcticament dues setmanes, quan es va saber que en aquell moment Cobos era militant del partit, i ho va seguir sent com a mínim fins l’any següent, fet que va ocultar davant la comissió.

Si Catalunya assumís una part del deute espanyol, continuaria dins de la Unió Europea

L'assessor polític Mark McNaught diu que Espanya no té altre remei que escoltar les reivindicacions catalanes · Àudio íntegre de l'entrevista feta a Catalunya Ràdio

L'assessor polític del govern escocès i professor de dret constitucional a les universitats de Rennes i de París, Mark McNaught, ha dit avui en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio que el govern hauria de reflexionar quants anys més pensava 'aguantar posant les coses difícils a Catalunya'. Per McNaught, 'Catalunya i Espanya són com un matrimoni que ja no funciona' i el govern espanyol no té altre remei que ser-ne conscient i escoltar les reivindicacions de Catalunya.

Jordi Turull: "Al desembre tindrem la pregunta i la data de la consulta"

El president del grup parlamentari de CiU considera que una declaració unilateral d’independència només té sentit després d’unes eleccions plebiscitàries

El president i portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha dit en una entrevista que publica avui el diari 'Ara' que a finals d’any ja estarà a punt la pregunta i la data de la consulta. Turull ha considerat que "la data la volem situar en el moment en què tinguem les garanties que es pot fer en condicions, i que la podem guanyar", i ha evitat així parlar sobre si és un error o no especular amb la data. "Treballem per al 2014", ha sentenciat.

dilluns, 29 de juliol del 2013

Via Catalana. Cadenes humanes per tot el món durant l'agost i el setembre

Benvolguts companys i amics de l'ANC,

Com sabeu esperem que el proper Onze de Setembre sigui un dia inoblidable i per això estem treballant de valent perquè la cadena humana sigui un èxit.

A aquest èxit, hi volem afegir la possiblitat que es realitzin també cadenes a l'estranger i que augmenti la nostra presència i la nostra visibilitat i que qualsevol català pugui participar a la cadena allà on sigui. Per això des de la Comissió d'Internacional estem promovent la creació de cadenes a l'estranger.

Ja n'hi ha força d'organitzades, però volem que n'hi hagi més.

Informe número 1 del Consell Assessor: La consulta sobre el futur polític de Catalunya

El Consell Assessor per a la Transició Nacional ha lliurat al govern el seu primer informe després de constituir-se el mes d'abril passat. El document se centra en les diverses vies per convocar una consulta sobiranista. Els membres del CATN, amb el seu president, Carles Viver Pi i Sunyer, al capdavant, han lliurat l'informe al president de la Generalitat, Artur Mas, i als consellers de Presidència i Justícia, Francesc Homs i Germà Gordó.



dissabte, 27 de juliol del 2013

Forcadell diu que la carta a Rajoy 'no servirà de res', però entén que Mas vulgui exhaurir totes les vies

L'ANC reitera que la sobirania és del poble català i que no cal demanar permís al govern espanyol per dur a terme la consulta

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no confia que el president espanyol, Mariano Rajoy, accepti la consulta catalana després de llegir la carta que li ha enviat Artur Mas. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, entén que Mas vulgui exhaurir la via del diàleg amb el govern espanyol, però dóna per fet que la consulta se celebrarà sense el permís de Madrid, mitjançant la legalitat catalana.

Especial Cap a on s’encamina Espanya?


Passat, present i futur de l'economia espanyola. Tots sabem els molts problemes que te l'economia espanyola i els mals números macroeconòmics que presenta. El problema és quan un informe et posa tots aquest números seguits, un darrera l'altre... La independència no fa por, quedar-nos a Espanya és el que fa terror.


divendres, 26 de juliol del 2013

El camí de la consulta sobre la independència, la pregunta, el calendari i les alternatives

El Consell Assessor per a la Transició Nacional lliura el primer informe al govern · Hi proposa les eleccions plebiscitàries i la declaració unilateral d'independència com a alternativa si l'estat no accepta cap mena de consulta

Quan seria legítima la declaració d'independència, segons el govern?

Homs veu possible la declaració unilateral només 'si és posterior a una consulta o unes eleccions'

Un referèndum a partir del 24 d'agost de 2014 amb una pregunta clara i directa sobre la independència, recomana el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). I què hi diu el govern? De moment, hi posa cautela i no ensenya gaire les cartes. El discurs que el govern s'imposa ara es resumeix així: 'Cal que hi hagi diàleg.' Ho ha dit el conseller de Presidència, Francesc Homs, després de la reunió amb els membres del consell. I si el diàleg no funciona, la declaració unilateral seria legítima, diu el consell. I el govern en pren nota.

dimecres, 24 de juliol del 2013

VIA CATALANA, tot ple a Barcelona. Vine amb nosaltres al Tarragonès!

Ja et pots inscriure per participar col·lectivament a la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana que farem l'Onze de Setembre.

Amb aquesta inscripció, podrem aconseguir que la gent del barri de la Sagrada Família puguem estar junts aquell dia, en els trams 249 i 250, al terme de Tamarit de Mar, entre Altafulla i Tarragona.

S'hi anirà amb els autocars de l’Assemblea de la Sagrada Família , i és imprescindible que compris el tiquet a les Paradetes informatives setmanals , a un preu de 6,-€ per a jubilats, aturats o infants fins a 10 anys, i de 8,-€ per a la resta de persones.

Fes la teva inscripció enviant un correu a sagradafamilia@assemblea.cat, tot indicant:

Nom, cognoms i DNI de cadascun dels participants, rebràs un correu de confirmació tan bon punt tinguem constància de que has comprat el tiquet.

Ves de vacances tranquil, i no ho deixis fins a la vigilia de l’11 de setembre!

Junts podem!

Equip Via Catalana / SFxI

Tenim 160 seguidors al Facebook i 459 al Twitter. I tu, ens segueixes?

Si encara no ens segueixes a les xarxes socials, aquí tens els enllaços per a poder-ho fer. D'aquesta manera, rebràs una notificació cada vegada que publiquem un article i no se te n'acumularan 10 o 12 els dijous quan reps el butlletí. Per cert, el butlletí d'aquesta setmana l'hem enviat a 1.023 veïns del barri de la Sagrada Família.

Entra i fes un "Segueix" al Twitter
Entra i fes un "M'agrada" al Facebook

L'Ajuntament de Barcelona aprova adherir-se al Pacte Nacional pel Dret de Decidir

La proposta ha tingut el suport de CiU, ICV-EUiA i UxB i els vots en contra de PSC i PP · El cap socialista Jordi Martí ha abandonat el ple en el moment de la votació

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres adherir-se al Pacte Nacional pel Dret de Decidir a instàncies del grup Unitat per Barcelona (UxB). La proposta ha estat aprovada pels grups de CiU, ICV-EUiA i UxB, mentre que ha tingut els vots en contra del PSC i PP. El text aprovat també inclou promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics se sumin també a aquest 'procés democràtic de l'exercici del dret a decidir i a la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya'.

El president del grup municipal del PSC, Jordi Martí, ha abandonat el ple en el moment de la votació per no haver de votar en contra de l'adhesió al Pacte. Després ha fet un piulet a Twitter lamentant la decisió del seu partit.

Aquest pacte es va constituir en una reunió al parlament el passat 26 de juny i el govern vol que sigui l'eina perquè la societat civil se sumi al projecte a favor del dret de decidir.

Font: VilaWeb

dilluns, 22 de juliol del 2013

El Govern vol tenir a punt el banc públic abans del 2014

L'Institut Català de Finances ja ha contractat assessors per demanar la fitxa bancària al Banc d'Espanya

El Govern posa fil a l'agulla en una de les noves estructures d'estat: dotar-se d'un banc públic que, a més, contribueixi a la recuperació econòmica del país impulsant el crèdit a les pimes. El departament d'Economia ha iniciat els tràmits per convertir l'Institut Català de Finances (ICF) en el banc públic català.

L'agència creditícia del Govern ha tret a concurs sis contractes d'assessoria per tenir-ho tot a punt de cara a sol·licitar al Banc d'Espanya la fitxa bancària, un fet que podria produir-se a finals d'any, segons han explicat a l'ARA fonts pròximes a l'executiu català. Tenir un banc públic català és el tercer punt -d'entre 60- de la llista de prioritats del Govern detallada en el pacte firmat per CiU i ERC a l'inici de la legislatura, només després de la consulta i la Hisenda pròpia.

Assaig de la cadena humana a Badalona el 27 de juliol


diumenge, 21 de juliol del 2013

Sala-i-Martín: “Hi ha 22 països que s’han independitzat d’Espanya i cap ha demanat tornar"

Segons l’economista, “la independència és una gran oportunitat per fer un país diferent”

“Hi ha 22 països que s’han independitzat d’Espanya i cap ha demanat tornar”. Així de contundent s’ha mostrat aquest vespre l’economista Xavier Sala-i-Martín en un col•loqui a l’espai Columbus de Barcelona moderat pel periodista Víctor Amela.

En un to directe i divulgatiu, Sala-i-Martín ha assegurat que “laindependència és una gran oportunitat per fer un país diferent”, tot i que ha recordat que els catalans “no tenim res de superior” i que per tant “també som capaços d’escollir governant inútils”. La diferència rau en què amb la independència “deixarem de tenir un govern en contra”, ha afegit.

El Consell Assessor es planteja l’opció de declarar unilateralment la independència

El primer informe del consell, que analitza tots els escenaris possibles, es lliurarà el proper dia 25

El Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN), creat per assessorar a la Generalitat en el procés cap a l’estat propi i format per 14 experts, estudia la possibilitat de declarar unilateralment la independència, entre totes les altres opcions, segons publica avui el diari 'Ara'.

Aquest consell presentarà el primer informe el proper dijous 25, tal i com va dir en una entrevista a TV3 ahir la vicepresidenta del Govern Joana Ortega. Segons el diari Ara, aquest informe consta d’unes 150 pàgines i d’uns deu capítols. De cada aspecte relacionat amb la consulta se n’analitzen les diferents alternatives i s’exposen recomanacions des d’un punt de vista tècnic i acadèmic.

dissabte, 20 de juliol del 2013

Vídeo d’ Empresaris per la independència

Poders gens separats

Això d'Espanya comença a ser un vodevil, amb els escàndols enganxant-se els uns rere els altres. El darrer, enorme, és el descobriment que el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, resulta que era, o és, militant del PP. La cosa és francament esperpèntica. És cert que la constitució espanyola permet als jutges i magistrats la militància política. Els magistrats del Constitucional no es consideren membres de la carrera judicial i, per tant, la cosa encara seria discutible. Però, siga com siga, és evident que la constitució no els permet d'enganyar. I el president del Tribunal Constitucional espanyol va enganyar els senadors de diversos partits polítics que el van votar sense saber que en realitat militava en un partit concret.

dimecres, 17 de juliol del 2013

Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

La cadena humana per la independència ja té 125.000 inscrits, però hi ha zones buides al nord del recorregut i al sud

Encara no fa ni dues setmanes que es van obrir les inscripcions a la Via Catalana per la Independència de l'Onze de Setembre vinent, que organitza l'Assemblea Nacional Catalana. I avui ja hi ha més de 125.000 inscrits, la majoria dels quals omplen els trams que hi ha entre el Maresme i l'Alt Penedès, és a dir, el tram central de la cadena humana. Allà on hi ha sectors més buits és sobretot al sud, a les comarques de l'Ebre i del Camp de Tarragona, tret d'algunes ciutats on hi ha més ocupació, i en alguns trams del nord, entre Figueres i Girona, els que travessen la Selva i alguns de la costa del Maresme.

Cada tram equival aproximadament a uns cinc-cents metres, i n'hi ha set-cents vint-i-dos. Els primers trams del nord, al Pertús, i al sud, a Alcanar, ja fa dies que van quedar plens. Però és tant al nord del recorregut com al sud on hi ha més espais buits o tan sols mig plens.

Crònica de l'Assemblea SFxI del 16 de juliol del 2013

Com calia preveure, aquesta assemblea va comptar amb una assistència molt bona, motivada especialment per l’interès a rebre informació sobre la Cadena Humana (via.assemblea.cat)

Abans, però, es va donar compte de l’activitat del segon trimestre i de la situació econòmica de la Territorial, tancada el 30 de juny, així com de l’evolució del cens d’associats, que supera el miler entre adherits i simpatitzants.

Quant a la cadena, es va començar dient que cal assolir la màxima mobilització, i la indispensable predisposició i disciplina per a aconseguir que tothom sigui al tram que li ha estat assignat.

La tasca de l’Assemblea Territorial és organitzar actes per a difondre la Via Catalana cap a la Independència, responsabilitzar-se de la coordinació i organització dels trams assignats –en el nostre cas els números 745, 746, 747 i 748– i gestionar les inscripcions col·lectives dels nostres associats per tal de cobrir els trams propis i altres de més complicats del territori.

Pel que fa a les inscripcions col·lectives, no es va concretar encara el procediment a seguir, ja que s’esperen noves instruccions, però sí que es va constatar la necessitat de fer-ho fàcil perquè ningú no se senti marginat i entre tots puguem contribuir a omplir els 400 km de cadena de nord a sud.

Per acabar, es va informar que es respondran tots el correus electrònics, rebuts fins al 15 de juliol, de socis interessats a treballar en l’organització o bé a formar part de la cadena.

Junts podem fer-ho!
Comissió de Comunicació
ANC-SFxI

Paradetes informatives del cap de setmana, dies 19, 20 i 21 de juliol

Ja pots venir a signar el teu vot per la independència.

Què esperes per a venir a col·laborar-hi?

Divendres, 19: A la tarda, de 6 a 8, mercat de la Sagrada Família (Padilla/Provença)

Dissabte, 20: Al matí, de 10 a 2, mercat de la Sagrada Família (Padilla/Provença)

Diumenge, 21: Al matí, d'11 a 2, a l'avinguda de Gaudí (Marina/Provença)

Junts podem!

Joel Joan: “Quan es proclami la independència s’hi apuntarà tothom”

Carme Sansa es declara independentista en un acte de l’ANC que aplega 200 persones a Gràcia

Compromès amb l’independentisme des de fa molts anys, quan “érem quatre gats”, com ell mateix ha dit, Joel Joan ha expressat aquest vespre a Gràcia que el dia que es proclami la plena sobirania de Catalunya “s’hi apuntarà tothom”. “Aquesta és la manera de ser el màxim de gent. Política de fets consumats”, a l’estil del que va fer ell amb l’Acadèmia de Cinema Català, ha indicat l’actor i director barceloní en una taula rodona compartida amb la il·lustre actriu Carme Sansa i organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). L’acte, moderat per la periodista Eva Piquer, ha reunit unes 200 persones a l’aire lliure i ha deixat petit els Jardins Manuel Torrente.

Romero de Tejada, línia més dura a la fiscalia superior de Catalunya

El substitut de Rodríguez Sol no és gens receptiu al sobiranisme i té un perfil baix i poc mediàtic

Expert en delictes com el tràfic d'influències, actuarà contra els casos de corrupció

José María Romero de Tejada Gómez és l'elegit per convertir-se en el nou fiscal superior de Catalunya. Eduardo Torres-Dulce ha proposat el nomenament, que haurà de ser ratificat pel Consell de Ministres. És l'únic candidat que s'ha presentat al càrrec per substituir Martín Rodríguez Sol, obligat a renunciar-hi quan se li va obrir expedient per mostrar-se favorable a una consulta a Catalunya dins de la legalitat.

Mas a Montoro: 'Qui punyeta finança qui?'

Ahir el ministre espanyol va dir: 'La Generalitat paga els serveis públics gràcies al govern d'Espanya'


diumenge, 14 de juliol del 2013

Una Catalunya independent recaptaria 8.000 milions d'euros anuals més

Núria Bosch i Marta Espasa asseguren en un estudi que les dades d'inversió estrangera garanteixen que el procés sobiranista no provoca deslocalitzacions d'empreses

'Els impostos d'una Catalunya independent' és el títol de l'informe que les professores de la UB Núria Bosch i Marta Espasa han fet, encarregat per la plataforma Catalunya Diu Prou. A l'estudi es xifra en uns 8.000 milions d'euros l'increment per any que Catalunya recaptaria si fos un estat independent, en comparació als que pot recollir ara mateix. Les dues autores de l'estudi consideren que aquesta dada, basada en les xifres dels impostos liquidats els darrers anys, es mantindrien si Catalunya fos independent, donat que no contemplen possibles deslocalitzacions d'empreses que podrien fer baixar la generació de recursos.


La plataforma Catalunya Diu Prou va encarregar a Bosch i Espasa un estudi sobre com i quins impostos tindrien els catalans si poguessin disposar ara d'un estat propi. Aquest document ha estat presentat aquest dijous a Barcelona amb la presència de les autores i els responsables de la entitat organitzadora.

Cinc motius per apuntar-se a la via catalana

La inscripció a la via catalana ha arrencat amb força. Us presentem cinc motius per apuntar-vos a un projecte que posarà a prova l'independentisme català. 

1.- És una demostració de força amb ressò internacional. La capacitat de mobilització recorda la via bàltica i generarà simpaties.

A més, degut a la seva espectacularitat , és absolutament noticiable. Hi ha dies que cadenes humanes de 30 quilòmetres a altres països apareixen als nostres TeleNotícies. Imagineu-vos una de tan llarga i que pretén fer la foto més llarga del món!

El Tribunal Constitucional torna a atacar Catalunya

El TC manté la suspensió de la declaració de sobirania després de valorar les al·legacions presentades pel Parlament català

El Tribunal Constitucional ha decidit avui per unanimitat dels membres del seu ple mantenir la suspensió de la declaració de sobirania que el Parlament de Catalunya va aprovar el passat més de gener i que va ser motiu d'un recurs presentat el govern espanyol. Aquest recurs va ser acceptat a tràmit a principis de març, i com a conseqüència el text deixava de tenir efecte fins passats cinc mesos.

Els magistrats del ple del Tribunal Constitucional han decidit avui, en unanimitat, ratificar la suspensió de la declaració de sobirania presentada pel Parlament de Catalunya. Els membres del Tribunal constitucional creuen que la resolució aprovada pel parlament català “versa sobre una qüestió de gran transcendència constitucional" que comporta una confrontació d'interessos i per aquest motiu, s'ha decidit continuar amb la suspensió d'aquesta declaració de sobirania. Els membres del TC, han pres la decisió abans que finalitzessin els cinc mesos dels quals disposaven per donar resposta a la petició de retirat la suspensió per part del Parlament de Catalunya.

divendres, 12 de juliol del 2013

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya, l’estafa dels préstecs d’Espanya (IV)

Aquest és el quart “powerpoint” elaborat per Economistes per la independència i ens explica amb tota claredat l’estafa del Govern Espanyol al prestar-nos amb els diners que prèviament ens espolia

Aquest darrer document explica com amb els diners que Espanya es queda en virtut de l’espoli fiscal, el govern espanyol ens fa pagar uns interessos del 5,5% el que provoca més retallades i més asfixia econòmica a Catalunya. En una situació d’ofec econòmic la Generalitat es veu forçada a pidolar diners al govern espanyol perquè s’han reduït els recursos que rep i, a més té el pas barrat als mercats de capitals a causa de la manca de recursos provocada per l’Estat . Més detalls en aquesta presentació sobre “L’estafa del FLA” o sobre com ens cobren interessos pels nostres propis diners.

El Punt Avui organitza la tercera edició del festival 'Catalunya vol viure en Llibertat' el 3 d'agost


Mascarell: “A Madrid volen destruir la presidència de la Generalitat”

El conseller de Cultura assegura que una 'cèl·lula' d'aparells de l’Estat treballa per acabar amb Mas, ofegar l’autonomia catalana i dividir la societat, per aturar el procés sobiranista

Ferran Mascarell no és un polític de frases altisonants ni paraules al vent, per això ha agafat volada la contundència amb què s’ha expressat avui. El conseller de Cultura ha denunciat aquest vespre que a Madrid existeix una cèl·lula que treballa nit i dia per tòrcer el procés sobiranista. I ho ha concretat. “Fan quatre coses: mirar de destruir la presidència de la Generalitat [en referència a Artur Mas], també la política catalana, ofegar l’autonomia i dividir la societat”, ha indicat Mascarell.

El dirigent ha explicat que aquesta cèl·lula “existeix” i no és cap fabulació. Davant d’això, “i més enllà de la retòrica”, Mascarell ha apuntat que per lluitar-hi es fonamental la unitat interna a Catalunya.

D’aquí que el conseller de Cultura, com ja ha exposat altres vegades i en la línia del president Mas, hagi apostat obertament per un govern nacional d’unitat, favorable al dret a decidir.


dimecres, 10 de juliol del 2013

Convocatòria d'Assemblea General de Sagrada Família per la Independència el 16 de juliol

El proper dimarts 16 de juliol a les 7 del vespre a l'Espai 210, C/ Padilla 210 (entre València i Aragó ), t’esperem a l’Assemblea trimestral Ordinària de Socis amb el següent ordre del dia:

1.- Informe de l'activitat del 2n. trimestre.
2.- Informe de tresoreria a 30.06.2013
3.- Cadena Humana: informació, inscripcions i equip de treball.
4.- Torn obert de paraules

Es projectarà en pantalla gran la presentació de la CADENA HUMANA prevista per a l’11 de setembre , i se’n donarà els detalls que tots hem de saber.

L’assistència és oberta a Adherits i Simpatitzants i limitada a l’aforament del local.

Coordinador Territorial
Assemblea.cat / Sagrada Família




El contingut de les darreres assemblees generals en format crònica el pots consultar en aquest enllaç




Més de 78.000 inscrits a la Via Catalana en una setmana

Durant l'estiu diverses ANC territorials organitzen assajos de la cadena humana perquè l'Onze de Setembre sigui un èxit

Fa tot just una setmana que es van obrir les inscripcions per a participar en la cadena humana per la independència i més de 78.000 persones ja s'han inscrit per participar-hi. Durant tot l'estiu diverses assemblees territorials de l'ANC assajaran la cadena humana amb la intenció que l'Onze de Setembre la Via Catalana sigui un èxit i ocupi tot el tram previst.

Ja s'han fet alguns assajos: 700 persones van unir Jesús i Roquetes el passat cap de setmana; a Sant Cugat del Vallès s'hi van aplegar uns 2.500 participants; i diumenge l'Estanyol de Vilar de Banyoles es va envoltar amb nou rotllanes. Seguint el mateix camí, a Navàs faran una cadena humana el proper 12 de juliol, i el dia 20 serà el torn de Montblanc i la Garriga.

Paradetes informatives del cap de setmana, dies 13 i 14 de juliol

Ja pots venir a signar el teu vot per la independència.

Què esperes per venir a col·laborar?

Dissabte 13: Al matí, de 10 a 2, al mercat de la Sagrada Família (Padilla/Provença)

Diumenge 14: Al matí, d'11 a 2, a l'avinguda de Gaudí (Marina/Provença)

Junts podem !!

Presentació del llibre "A un pam de la independència" el 17 de juliol



No és al barri, però no cau lluny.


Com anar-hi ?

dimarts, 9 de juliol del 2013

El 14 de setembre, la millor data per al referèndum?

Anàlisi de factors que situen el millor moment per a consultar sobre la independència entre l'Onze de Setembre de 2014 i el referèndum escocès del 18 de setembre

La gran incògnita del procés cap a la independència és en aquests moments la data de la consulta. Hi ha més qüestions damunt la taula, com ara la pregunta i el format de la consulta. Però allò que neguiteja més en aquest moment és quan es farà aquest pas, decisiu per a atènyer la independència de Catalunya. L'acord de legislatura entre CiU i ERC estableix que ha de ser el 2014. L'anàlisi de les circumstàncies i els condicionants polítics, econòmics i socials apunten a fer-la el 14 de setembre.

La data concreta s'anunciarà, segons compromís de CiU i ERC, a final d'any. Els factors que portaran a prendre una decisió o una altra ja van ser matèria d'anàlisi a VilaWeb en aquest informe: 'Els set condicionants de la data del referèndum d'independència'. Els elements enumerats aleshores eren la data del referèndum escocès (el 18 de setembre de 2014), les eleccions europees (22 i 25 de maig), el pressupost i l'objectiu de dèficit, la pressió de la societat civil, la reacció agressiva espanyola, el possible col·lapse econòmic del govern i el mundial de futbol del Brasil (juny i juliol).

Aplec del Pi de les Tres Branques el 21 de juliol



Com finançarem els primers dies de la independència?

La catedràtica Núria Bosch parla en una entrevista de la sèrie Amb Independència dels costos i beneficis de la independència


dilluns, 8 de juliol del 2013

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya, l’engany del sostre de dèficit (III)

En aquest tercer “powerpoint” elaborat per Economistes per la independència és mostra com Espanya ens aboca a la misèria combinant espoli fiscal i sostre de dèficit.

En aquest document que avui us presentem és la demostració palpable del cinisme del govern espanyol, però també d’una part de la classe política i social que carrega contra les retallades però no exigeix que s’acabi amb un espoli fiscal insuportable i no assumibles per les classes populars i mitjanes catalanes. Dir no a les retallades i callar mentre Espanya es queda bona part dels recursos dels catalans i a sobre els malbarata (Gürtel, cas ERO, AVE sense passatgers, aeroports sense avions i autovies sense cotxes) és tenir cinisme i sobretot avalar l’espoli que pateixen els catalans i catalanes des de fa molts anys. Si algú té dubtes utilitzeu aquests “powerpoint” són fàcils d’entendre i pedagògics.

diumenge, 7 de juliol del 2013

Acord de mínims PSC - PSOE, 7 diferències claus entre la proposta i l'acord

1. Consultes territorials

PSC - Defensa del dret a decidir

El PSC proposava que la Constitució recollís la possibilitat de convocar referèndums de "caràcter territorialitzat". D'aquesta manera s'evitava, segons els socialistes catalans, la prohibició del dret a decidir, que, al seu parer, s'ha de vehicular en una consulta legal i acordada amb l'Estat.

PSOE - Ni una sola paraula

Rubalcaba no ha volgut ni sentir a parlar de consultes territorialitzades. Per molt que el PSC defensés que es tracta d'una eina democràtica que en cap cas reconeix el dret a secessió, el PSOE ha considerat innegociable aquesta qüestió. El PSC ho ha hagut de deixar al marge per negociar tota la resta.

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya, el dèficit fiscal (II)

Us presentem el segon “powerpoint” elaborat per Economistes per la independència, la sectorial d’economia de l’ANC. Dades fiables per a tots aquells que neguen el dèficit fiscal

El ministre Montoro va anunciar que elaborarien les balances fiscals, i hores desprès fins i tot s’ha insinuat que la fundació FAES que presideix l’expresident espanyol José Maria Aznar seria l’encarregada de la seva elaboració, sigui quina sigui sabem que el resultat serà la negació d’aquest espoli. Per contrarestar-ho aquest document és revelador i és un element clau per explicar a la ciutadania de Catalunya la veritat de l’espoli inhumà que pateix Catalunya, amb aquestes dades tenim clar que com diuen Economistes per la independència que davant l’espoli que patim, l’única sortida real a les retallades és l’estat propi, el més aviat possible.

Constituïda la comissió del dret de decidir amb De Gispert de presidenta

Ho justifica perquè és una de les més importants i garanteix un paper de 'moderadora i neutral'

El parlament ha constituït la comissió d'estudi del dret de decidir amb l'absència dels diputats de PP i C's. Després de la picabaralla dins de l'hemicicle en què els diputats de PP i C's han criticat que la presidenta del parlament sigui també la presidenta de la comissió, De Gispert ho ha defensat argumentant que es tracta d'una de les comissions més importants, comparant-la amb la que va redactar l'estatut i la proposta de pacte fiscal.

A més, ha garantit que farà un paper de 'moderadora, neutral i buscant el diàleg i la complicitat' dels grups. De Gispert ha anunciat que la comissió celebrarà una altra reunió abans que s'acabi el juliol per aprovar la llista de compareixents.

dissabte, 6 de juliol del 2013

El cas excepcional del català a la UE


La Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle expliquen el cas excepcional de la llengua catalana a la Unió Europea. El vídeo denuncia que totes les llengües de dimensions similars a la catalana ja són oficials de la Unió. El català és un cas excepcional per voluntat expressa dels respectius governs espanyols, tant del PP com del PSOE.

Acte de commemoració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística el 15 de juliol

Enguany es compleixen 30 anys de la Llei 7/1983, de 18 d'abril, de normalització lingüística a Catalunya. La Llei de normalització lingüística va ser aprovada per la totalitat dels grups parlamentaris el dia 18 d'abril de 1983. La celebració coincideix amb els 15 anys de l'aprovació de l’actual Llei de política lingüística, l'any 1998.

L'acte de commemoració dels 30 anys de la Llei de normalització lingüística, organitzat pel Parlament de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, tindrà lloc el dia 15 de juliol, a les 18.30h, a la seu del Parlament de Catalunya.

Les persones que tinguin interès a assistir a l’acte poden sol·licitar-ho al telèfon 93 567 10 54 o l’adreça electrònica dgpl.cultura@gencat.cat.

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya (I)

Economistes per la independència, la sectorial d’economia de l’ANC ha preparat uns documents per explicar a la ciutadania l’ofec econòmic i premeditat que patim com a catalans

Des del directe!cat us anirem presentant aquests quatre “PowerPoint” que han estat elaborats amb la voluntat de fer pedagogia a la ciutadania d’aquest país i, com no, a la classe política que no creu que la solució als nostres problemes sigui l’estat propi, de moment Economistes per la independència ho explica, mentre els contraris a l’estat propi no aporten cap dada que demostri que seguir a Espanya ens ajudarà a sortir de la crisi. Per això és d’agrair la claredat de les xifres d’aquests documents que han estat elaborats per Economistes per la independència, la sectorial de l’ANC.

Ja estan obertes les inscripcions de la Via Catalana


Us informem que ja s’ha obert el període d’inscripció per apuntar-se a la Via Catalana, la cadena humana per la independència d’aquest Onze de Setembre!

Les inscripcions individuals ja es poden realitzar a través de la web de la Via Catalana en el següent enllaç:




Pots apuntar en un mateixa inscripció fins a cinc persones. En el cas d’un grup nombrós (equip esportiu, entitat social, cultura popular, etc...) cal que es posin en contacte amb l’assemblea territorial de Sagrada Família  (sagradafamilia@assemblea.cat) per tal que et puguin inscriure com a grup.


Festa LliberCat Manlleu (Osona) el dia 20 de juliol





dijous, 4 de juliol del 2013

Què saps sobre el vot per la independència? Avui, divendres, a les 7 de la tarda, t’ho expliquem i podràs votar

El divendres 5 de juliol farem la presentació al barri de la campanya Signa un vot per la independència, a càrrec de la Sectorial de Juristes de L'ANC.

És molt important que tots prenguem consciència de què representa aquest nou repte per a la nostra organització i de com s’ha preparat la campanya nacional per tal de demostrar una vegada més que la societat civil sap fer les coses d’una manera rigorosa i amb un objectiu clar: posar dates concretes al procés cap a l’estat propi.

Mentrestant, la nostra territorial ja compta amb la infraestructura mínima de treball necessària per a dur-la a terme, ja que ha format i nomenat vint apoderats, que són les persones autoritzades per a recollir el vot, i ha constituït la corresponent Junta Peticional Territorial, que vetllarà pel correcte desenvolupament de la campanya al nostre barri.

Al final de la presentació hi haurà un torn obert de preguntes, i en acabar l’acte, una, recollida de vot presencial.

No desaprofitis aquesta oportunitat de saber tot el que cal sobre la campanya; d’aquesta manera et sentiràs també fort per a fer-ne difusió.

Tots junts podem!

Secretariat Territorial
ANC-SFxI



dimecres, 3 de juliol del 2013

Espot "Somniem"


El director Lluís Danés va el·laborar l'espot "Somniem" fa 3 anys, inspirat en la cançó de Lluís Llach com una campanya de sensibilització de la població catalana.

La gran estafa del Fons de Liquiditat Autonòmica

El FLA es un negoci per al govern espanyol: no es fa amb recursos de l'Estat i cobra interès, segons un estudi

Els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), als quals s'ha d'acollir necessàriament la Generalitat per arribar a finals de mes, no surten de la tresoreria de l’Estat espanyol, ja que la “caixa està buida”, sinó que ve dels impostos que paguen els catalans i el govern espanyol a més hi fa negoci, segons un estudi elaborat per 'Economistes per la independència', que pertany a l'Assemblea Nacional Catalana. Els economistes asseguren que Espanya "fa negoci amb el diferencial d’interessos cobrats sobre els propis diners" aportats pels ciutadans de Catalunya.

dimarts, 2 de juliol del 2013

Amb la independència, què passa amb la corrupció?


Primer vídeo d'una sèrie de 3 on analitzem per què hi ha corrupció a Espanya i apuntem possibles alternatives per Catalunya un cop esdevingui un estat de ple dret. Subtítulos en Español. English subtitles.

Paradetes informatives del cap de setmana, dies 5, 6 i 7 de juliol

Ja pots venir a signar el teu vot per la independència.

Què esperes per venir a col·laborar?

Divendres, 5: A la tarda, de 4:45 a 6:45, mercat de la Sagrada Família.

A partir de les 7 de la tarda, farem la presentació pública, al nostre barri, de la campanya 'Signa un vot per la independència'

Dissabte, 6: Al matí, de 10 a 2, a Jornada intensiva de paradetes a Badalona

Diumenge, 7: Al matí, d'11 a 2, a l'avinguda de Gaudí (Marina/Provença)

Junts podem !!