dissabte, 14 de desembre del 2013

El Comitè Permanent de l’ANC valora positivament la pregunta i aposta per treballar pel “sí i el sí”

Carme Forcadell: “El 9 de novembre del 2014 serà el símbol de la nostra llibertat”.

El Comitè Permanent (CP) de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) valoren molt positivament l'acord presentat avui pel conjunt de forces parlamentàries favorables a l'exercici del dret a decidir. Les tres entitats reafirmen el seu compromís per defensar la votació de la consulta sobre la independència fixada per al 9 de novembre del 2014 i portar fins al final el procés democràtic d'autodeterminació català.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha dit que el CP de l’entitat ha valorat “positivament” la pregunta i la data de la consulta, especialment perquè pregunta explícitament per la independència i se celebra el 2014, fets que l’ANC considerava “irrenunciables”. Forcadell ha destacat també que “les forces polítiques hagin arribat a un acord, i que s’hagi produït abans d’exhaurir el termini fixat”.

La presidenta de l’Assemblea també ha destacat que amb l’acord consolida i amplia la majoria que va votar a favor de la Declaració de Sobirania del passat 23 de gener. Malgrat tot, Forcadell també ha dit que “hauríem preferit una pregunta més senzilla i més clara”, i que l’anunci es valorarà definitivament al Secretariat Nacional que se celebrarà aquest dissabte.

Forcadell ha destacat que el 9 de novembre del 2014 serà el 25è aniversari de la caiguda del Mur de Berlin, i ha dit que aquesta data serà “el símbol de la nostra llibertat”. Finalment, ha destacat que l’Assemblea sempre treballa pel sí, positivament, i que a partir d’ara ho farà pel “sí i el sí”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada