diumenge, 29 de setembre del 2013

Balears: Marxa històrica contra el decret del PP que posa fi a la immersió lingüística

Més de 80.000 persones es concentren a Palma de Mallorca contra l'agressió al català, i també es fan actes a Barcelona

La comunitat educativa de les Illes Balears continua amb la vaga indefinida dels docents de 'ses illes' en contra el polèmic decret del trilingüisme, que posa fi a la immersió lingüística en català a les illes. La vaga, que ja fa 14 dies que s'allarga, viurà avui un revulsiu important amb la celebració d'una manifestació massiva a Palma.

S'han celebrat mobilitzacions arreu de l'arxipèlag, i la manifestació de Palma de Mallorca ha estat una de les més multitudinàries de la seva història, amb més de 80.000 persones segons un compte de la Societat Balear de Matemàtiques. L'objectiu de totes les reivindicacions és frenar el decret de trilingüisme que ha impulsat el govern de José Ramón Bauzá. També esperen una eventual negociació amb la comunitat educativa. També s'ha celebrat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona, com mostra aquesta fotografia @magdaestelrich. Ha reunit unes 1.500 persones.

Des que va començar la vaga, ara fa dues setmanes, que ha tingut un seguiment massiu a totes les illes i que ha rebut el suport d’altres punts dels Països Catalans, el president balear, del Partit Popular, no ha fet cap pas per intentar negociar amb tota la comunitat educativa per arribar a un acord que acabi amb la vaga indefinida. No només no s’hi ha acostat, sinó que també ha dit clarament que no té cap intenció de modificar la políticalingüística que el seu govern ha imposat gràcies a la seva majoria absoluta.

Després de la manifestació d'avui, Bauzà tindrà una nova oportunitat per entrar en diàleg amb la comunitat educativa. Demà, el govern del PP i diversos sindicats es tornaran a reunir per intentar desbloquejar la situació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada