diumenge, 21 de juliol del 2013

Sala-i-Martín: “Hi ha 22 països que s’han independitzat d’Espanya i cap ha demanat tornar"

Segons l’economista, “la independència és una gran oportunitat per fer un país diferent”

“Hi ha 22 països que s’han independitzat d’Espanya i cap ha demanat tornar”. Així de contundent s’ha mostrat aquest vespre l’economista Xavier Sala-i-Martín en un col•loqui a l’espai Columbus de Barcelona moderat pel periodista Víctor Amela.

En un to directe i divulgatiu, Sala-i-Martín ha assegurat que “laindependència és una gran oportunitat per fer un país diferent”, tot i que ha recordat que els catalans “no tenim res de superior” i que per tant “també som capaços d’escollir governant inútils”. La diferència rau en què amb la independència “deixarem de tenir un govern en contra”, ha afegit.

Com a exemple d’aquestes possibilitats, el professor de Columbia ha parlat del sistema judicial, agafant com a referent l’americà, “onMadoff va anar a la presó de seguida i aquí Millet, tot i confessar per escrit que ha robat, encara no hi és”.

Un país millor que també es podria aconseguir en l’àmbit econòmic. “La taxa de creixement, que és l’indicador que importa, milloraria”, ja que “actualment aquesta taxa a Catalunya està greument perjudicada pel finançament insuficient de l’Estat”, ha recordat. Per concloure, ha deixat clar el següent: “Estic absolutament convençut que la independència és bona per Catalunya”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada