dimecres, 17 de juliol del 2013

Romero de Tejada, línia més dura a la fiscalia superior de Catalunya

El substitut de Rodríguez Sol no és gens receptiu al sobiranisme i té un perfil baix i poc mediàtic

Expert en delictes com el tràfic d'influències, actuarà contra els casos de corrupció

José María Romero de Tejada Gómez és l'elegit per convertir-se en el nou fiscal superior de Catalunya. Eduardo Torres-Dulce ha proposat el nomenament, que haurà de ser ratificat pel Consell de Ministres. És l'únic candidat que s'ha presentat al càrrec per substituir Martín Rodríguez Sol, obligat a renunciar-hi quan se li va obrir expedient per mostrar-se favorable a una consulta a Catalunya dins de la legalitat.

Membre destacat de l'Associació de Fiscals i fins ara tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya, va ser número dos de Teresa Comte, la "progressista" nomenada pel Fiscal General de Zapatero, Càndido Conde-Pumpido. Un número dos del sector "conservador" per compensar la fiscalia a Catalunya.

Fonts consultades per Nació Digital han explicat que s'acostuma a moure en un discret segon pla en un circuit endogàmic i tancat, i que té un perfil baix i marcadament professional. En aquest sentit, tot fa preveure que anirà per feina i no donarà joc mediàtic en forma de declaracions polèmiques.

Expert en delictes com el tràfic d'influències i d'aquells relacionats amb l'administració, no és un home reconegut per la seva qualificació tècnica, però sí per la seva fidelitat a la verticalitat de la institució. És a dir, que la imatge general i generosa de corrupció política a Catalunya segurament es veurà augmentada. I és ben segur que no li tremolaran les cames davant el procés sobiranista que viu Catalunya aquest home amb gairebé 40 anys d'experiència professional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada