diumenge, 7 de juliol del 2013

Constituïda la comissió del dret de decidir amb De Gispert de presidenta

Ho justifica perquè és una de les més importants i garanteix un paper de 'moderadora i neutral'

El parlament ha constituït la comissió d'estudi del dret de decidir amb l'absència dels diputats de PP i C's. Després de la picabaralla dins de l'hemicicle en què els diputats de PP i C's han criticat que la presidenta del parlament sigui també la presidenta de la comissió, De Gispert ho ha defensat argumentant que es tracta d'una de les comissions més importants, comparant-la amb la que va redactar l'estatut i la proposta de pacte fiscal.

A més, ha garantit que farà un paper de 'moderadora, neutral i buscant el diàleg i la complicitat' dels grups. De Gispert ha anunciat que la comissió celebrarà una altra reunió abans que s'acabi el juliol per aprovar la llista de compareixents.

La comissió estudiarà i promourà iniciatives polítiques i legislatives per poder arribar a fer la consulta. La comissió analitzarà totes les alternatives per poder fer efectiu el dret de decidir. A diferència del Pacte Nacional pel Dret de Decidir, que aplega més d'un centenar d'entitats i partits, en aquesta comissió sí que hi serà present el PSC. Els altres integrants de la comissió són Núria de Gispert, Jordi Turull i Antoni Font, de CiU; Marta Rovira i Gemma Calvet, d'ERC; Maurici Lucena i Ferran Pedret, del PSC; Dolors Camats i Jaume Bosch, d'ICV-EUiA; i David Fernández i Quim Arrufat, de la CUP.

CiU havia proposat que la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, presidís també la comissió, i ERC i ICV-EUiA hi van donar suport. Però el PSC no ho veia amb bons ulls. De fet, PP i Ciutadans van demanar una junta de portaveus extraordinària per debatre la conveniència que De Gispert presidís aquesta comissió. Al·leguen que si De Gispert presideix la comissió incomplirà el reglament del parlament, però un informe dels serveis jurídics del parlament ho desmenteix.

La tasca d'aquesta comissió és paral·lela a la del Pacte Nacional pel Dret de Decidir --on no ha volgut participar el PSC-- i del Consell Assessor per la Transició Nacional, que prepara una sèrie d'informes sobre com bastir un estat català, com crear estructures d'estat i com dur a terme la consulta.

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada