dijous, 20 de juny del 2013

El «sí» a la independència arriba al 55,6% segons el CEO

Els contraris acumularien el 23,4% dels vots, un 15% s'abstindria i un 3,8% no sap què faria

La darrera onada del Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, publicat aquest matí, enforteix la percepció general d'ua consolidació de l'independentisme. Una majoria més que absoluta. En resposta a la pregunta del que faria l'enquestat si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, un 55,6% hi votaria a favor, un 23,4% en contra, un 15% s'abstindria i un 3,8% no sap o no contesta.

La resposta dels enquestats és evident: l'independentisme guanya gairbé un punt percentual respecte la darrera onada que va ser del 54,7%. Així ho indica l'històric d'enquestes en base les respostes a la pregunta, senzilla, "si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya vostè que faria?", però també altres preguntes com per exemple la que interroga els enquestats sobre què hauria de ser Catalunya.

Segons el Baròmetre, un 47% dels enquestats aposta clarament per "un estat independent", dos punts més que l'anterior baròmetre- i un 21,2% acceptaria ser un "estat dins una Espanya federal". Una majoria aclaparadora davant el 4,6% que voldrien ser una regió d'Espanya i un 22,8% que s'estimarien més ser continuar com una comunitat autònoma espanyola.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada