dilluns, 27 de maig del 2013

Hem fet costat als companys i companyes de Nou Barris

Dissabte 25 de maig. Lloc: la plaça de les Mares de la Plaza de Mayo, a Nou Barris; un dels indrets de Barcelona on l'independentisme està menys arrelat. Als davant de la nostra carpa hi ha una placa: "Mai més dictadures, mai més democràcies captives, mai més desapareguts", dedicada als desapareguts argentins... tot i que tampoc no ens queda tan lluny. A poc metres, una altra placa recorda el lloc on Josep Lluís Facerias va ser mort per les forces de la dictadura el 30 d'agost de 1957. Tot just arribar i amb prou feines descarregats, l'amic Isidre ens ve a veure perquè en un dia com avui la plaça estaria ben engalanada: des de casa seva han despenjat una estelada gegant. A la finca del costat, un altre veí s'ha unit a la festa posant, per iniciativa pròpia, sardanes des de casa seva perquè les poguéssim escoltar des del carrer.



Amb una rebuda així, què podíem fer sinó donar el millor de nosaltres mateixos? Durant tot el matí, una representació de SFxI hem estat xerrant amb els veïns de Nou Barris sobre la independència, què ens portarà i en què ens pot beneficiar al ciutadà comú. Per un general, tots ens comentaven el mateix: hi ha molt atur, la crisi econòmica (que colpeja especialment barris obrers com aquell), les retallades, les pensions... en un lloc on el discurs de la por s'ha anat fent forat, i davant el qual hem hagut de recordar el munt de diners (59 milions diaris) que Catalunya perd diàriament, enlloc d'estar aquí invertits en aquells que els han generat; i així, poc a poc, els ha anat apareixent el dubte de si potser la independència sí que els beneficiarà directament.

Gràcies, companys de Nou Barris, per la vostra acollida. Ha estat una molt bona experiència que hem gaudit molt i que esperem que donarà els seus fruïts.

2 comentaris:

  1. Molt bona feina !!
    Felicito a l'equip de volunaris i voluntàries que hi vàreu ser presents, i a la propera escapadeta miraré de ser-hi també.
    HEM DE GUANYAR !!! i ens cal el compromís de tots els convençuts.

    ResponElimina
  2. Eduard MT (610.832.375)29 de maig del 2013, a les 11:19

    Bona feina, companys! Aquest és el camí, i ja no s'atura. Espero estar amb vosaltres a peu de carrer en una propera ocasió. Una bona notícia: avui he rebut la primera butlleta signada del dret de petició, per correu, d'algú entusiasta. Haurem d'anar a visitar aquesta persona, perquè la signatura de peticions s'ha de fer presencialment. Serà una nova tasca a sumar a la que ja es fa a les parades. I gratificant! Fins aviat.

    ResponElimina