dimecres, 22 de maig del 2013

Comissions i UGT es volen sumar al Pacte Nacional pel Dret de Decidir

Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez afirmen que els seus sindicats volen ésser subjectes actius en el procés del dret de decidir

Els sindicats Comissions Obreres i UGT volen participar en el Pacte Nacional pel Dret de Decidir. Així ho han anunciat els seus dos màxims dirigents, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, a RAC1. Tots dos han demanat ser subjectes actius en el procés pel dret de decidir i per això es volen sumar a aquesta plataforma que ha de començar a aplegar d'aquí a poques setmanes institucions, partits i entitats de la societat civil per a impulsar la consulta.



Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez han evidenciat la voluntat i predisposició per a formar part del futur pacte impulsat pel govern i han reiterat que són favorables al dret de decidir del poble de Catalunya i de la convocatòria d'un referèndum. Han recordat, de fet, que en els congressos dels seus sindicats ja es van pronunciar en favor d'aquest dret.

'Les organitzacions representatives dels traballadors ham de poder donar-hi la nostra opinió', ha dit Joan Carles Gallego (Comissions), després de reconèixer que fins ara ningú no se'ls havia adreçat. Opina que seria bo de crear una comissió àmplia, representativa de la societat catalana, amb la presència de sindicats i també d'empresaris.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha recordat per la seva banda que el seu sindicat ja ha donat suport a la convocatòria d'una consulta i per això creu lògic de participar en aquest futur pacte nacional: 'Hem d'esperar una invitació formal i saber-ne el context i quines organitzacions hi anirem i el paper que ens tocarà fer; pendents d'això, en principi la nostra posició és favorable.'

Font: VilaWeb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada