dimarts, 1 de gener del 2013

ElClauer.cat



Totes aquelles preguntes que sempre t'has fet, t'has plantejat o has cercat en relació a la independència del nostre país, ara ja tenen resposta. A ElClauer.cat, un projecte impulsat per catorze de les principals entitats de la societat civil del nostre país, entre elles Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació Catalana de Professionals (ACP), el Cercle Català de Negocis (CCN) o el Col.lectiu Emma, que pretén donar resposta a totes les preguntes, a totes les qüestions que el debat sobre la possibilitat d'un Estat propi per a Catalunya ha generat al nostre país. Com diuen els seus creadors, “una eina que doni respostes a preguntes elaborades amb informació i dades contrastades. Amb una condició inexcusable: el rigor. Amb diverses formes: respostes breus, textos en profunditat, xifres i vídeos. I amb un afegit: aquest és un projecte comú de la societat civil catalana.”.

Els arguments s’aglutinen al voltant de dotze àmbits temàtics que són:
  1. Institucions de Govern
  2. Catalunya al món
  3. Drets i ciutadania
  4. Diners públics
  5. Empreses
  6. Estat del benestar
  7. Llengua i cultura
  8. Ensenyament i universitats
  9. Infraestructures
  10. Immigració
  11. Relació amb Espanya
  12. Esports
Sobre cada àmbit temàtic, hi ha qüestions concretes que s'aborden. Primer, amb una petita explicació argumentativa i, posteriorment, amb més detall, més informació, més dades, a partir de documents i vídeos relacionats, de contrastada solvència, per acabar de dissipar els dubtes o les preguntes que encara et quedin pendents.

Aquesta eina és també un calaix, un repositori on es desa informació, arguments, dades per tal de convèncer amics, familiars o companys de feina. És un instrument que et permetrà disposar ràpidament d’informació relativa a una qüestió i fer-la arribar a qui calgui. És el cas, per exemple, de què passarà amb les pensions, en una Catalunya sobirana. Només cal cercar “Pensions", escrivint-ho al cercador que proporcionen, i aquest et portarà a l'article/s que en donen els detalls. A més a més, els resultats podràs fer-los arribar a qui desitgis, via correu electrònic.

Una eina del s.XXI, amb connexió a les xarxes socials, que fa possible, si ja ets un internauta experimentat, publicar articles al teu Facebook o piular-los a través del teu Twitter.

Però encara hi ha més. Tots aquells que disposeu de telèfons intel·ligents  smartphones o telèfons amb internet, us podeu connectar quan ho necessiteu –en plena discussió amb algú sobre alguna qüestió candent relativa a la plena sobirania- i, si cal, podeu acabar veient plegats un vídeo explicatiu que aclareixi la situació. Una manera, doncs, de facilitar la tasca pedagògica i de convenciment.

En definitiva, es tracta d’una qüestió d’informació, de dades. Hi ha milers de persones que no disposen de la informació necessària i que, malauradament, només s’informen a través de canals "espanyolistes". Si cadascú s'encarrega dels seus familiars més directes, dels quatre o cinc amics més propers i uns quants més de la feina, això està fet, la victòria és a tocar. Som-hi, doncs. Aprofitem ElClauer.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada